بهترین برندهای ترانسمیتر
در این بخش از مقاله می خواهیم شما عزیزان را با مارک برتر ترانسمیترها به همراه مزایا و معایب آن آشنا کنیم. ترانسمیتر از ابزارآلات کاربردی در صنعت است و صاحبان تولیدات و کسب و کار از آن به طور گسترده ای بهره می برند. این دستگاه در برخی از صنایع همچون نفت، گاز و پتروشیمی برای اندازه گیری دقیق و همچنین حفظ امنیت و کارایی سیستم های اتوماسیون بسیار حائز اهمیت می باشد و هر گونه بی توجهی می تواند مشکلات عدیده ای را برای صاحبان تولیدی به وجود آورد. از این رو انتخاب آن بسیار مهم است و بایستی دستگاهی خریداری شود که از کیفیت و کارایی لازم برخوردار باشد. بر همین اساس ما هم در این مقاله میخواهیم به معرفی مارک برتر ترانسمیترها و همچنین ویژگی های دستگاه بپردازیم تا با شناخت هر چه بیشتر بتوانید در نهایت بهترین تصمیم را برای خرید ترانسمیتر بگیرید.
تعریفی کلی از ترانسمیتر
قبل از این که به معرفی مارک برتر ترانسمیتر بپردازیم میخواهیم که قدری درباره ماهیت ترانسمیتر صحبت کنیم این که دقیقا این دستگاه چیست و چه کابردی در صنعت دارد.
اگر به طور کلی بخواهیم ترانسمیتر را تعریف کنیم تجهیزی است که از آن به منظور اندازه گیری یک متغیر و تبدیل و ارسال استفاده میشود. در واقع این طور می توان گفت که ترانسمیتر که بر گرفته از دو واژه TRANSFER+METER می باشد عبارت است از وسیله ای که از طریق آن می توان یک کمیت فیزیکی را اندازه گیری نمود و آن را به هر مکانی که مد نظر است از جمله اتاق کنترل، انتقال داد. ترانسمیتر در واقع دستگاهی است که پس از اندازه گیری نمودن یک پارامتر از طریق یک سیگنال مقدار اندازه گیری شده را به اتاق کنترل انتقال می دهد. حال این سیگنال می تواند از نوع ولتاژ، جریان و یا هر نوعی دیگر باشد. به طور کلی دستگاه ترانسمیتر دارای سیگنالی از نوع آنالوگ است.
منظور از کمیت فیزیکی اندازه گیری شده می تواند پارامترهایی همچون دما، فشار، رطوبت، گازهای محیطی، سطح مایعات و … باشد. دستگاه ترانسمیتر کمیت اندازه گیری شده را به صورت جریان الکتریکی در بازه های استاندارد، از نوع جریانی؛ ۴ تا ۲۰ میلی آمپر و از نوع ولتاژی ۰ تا ۱۰ ولت ارسال می کند.
نحوه کارکرد ترانسمیترها
ترانسمیتر از نظر ساختاری از سه بخش حس کننده، ترانسدیوسر یا همان مبدل و تقویت کننده ساخته شده است. ترانسمیتر عملکرد خود را به ۳ شیوه زیر به ترتیب انجام می دهد:
- ابتدا این دستگاه یک کمیت فیزیکی همچون دما را به یک سیگنال الکتریکی که در واقع معادل سیگنال جریانی، ولتاژی و یا مقاومتی است تبدیل می کند. در این مرحله سیگنال به دست آمده می تواند تغییر پذیری کنترل نشده داشته باشد، یعنی ولتاژ و یا جریان به دست آمده میتواند در بازه منفی بینهایت تا مثبت بینهایت تغییر داشته باشد.
- تغییر پذیری کنترل نشده در مرحله اول موجب می شود تا مرحله یا به اصطلاح واقعه دو اتفاق بیفتد. در این مرحله، سیگنال ایجاد شده در یک بازه مشخص که به آن سیگنال استاندارد می گویند، تبدیل می شود.
- سیگنال استاندارد وارد مرحله سوم می شود تا در این مرحله سیگنال ارسالی مورد تقویت قرار بگیرد. این امر موجب می شود که خروجی نهایی را بتوان به فاصلههای طولانیتری منتقل کرد. ترانسمیترها از قطعاتی همچون op-amp برای تقویت و خطی کردن انواع سیگنال های ضعیف شده استفاده می کنند.
حال سیگنال الکتریکی ایجاد شده در مرحله سوم، که سیگنالی تقویت شده می باشد برای انواع دستگاه های پیشرفته کنترل شده ارسال می گردد و انتظار می رود که این دستگاه ها قادر به فهم آن باشند.
کاربرد ترانسمیتر در صنعت
حال که با این تجهیز آشنا شدیم در این بخش از مقاله می خواهیم به کاربرد ترانسمیتر بپردازیم این که از آن برای چه مواردی استفاده می شود.
این تجهیز در پروسه های صنعتی مختلفی همچون فولاد، ریخته گری، سیمان، داروسازی، مهندسی پزشکی، پتروشیمی، نفت، گاز و در کل هر صنعتی که به اتوماسیون نیاز داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه به حفظ امنیت و همچنین کارایی سیستم های اتوماسیون در صنایع مختلف کمک می کند. در واقع کاربرد ترانسمیتر در ارزیابی عملکرد سیستم و ارائه نمودن یک فیدبک با مقدار و اندازه مطلوب می باشد که این امر موجب می شود تا کنترلر سیستم متوجه وضعیت کارکرد و همچنین چگونگی حالت خروجی شود.
برای این که از ترانسمیترها استفاده کنند آن ها را بر روی مخازن و همچنین لوله ها یعنی جای که نقاط اندازه گیری وجود دارد؛ قرار می دهند. اگر ترانسمیتر به کار رفته از نوع فشاری باشد، قسمت سنسور دستگاه به فشار حساس است و اگر ترانسمیتر از نوع ترانسمیتر دمایی باشد، در این حالت سنسور نسبت به دما حساس می گردد.
انواع ترانسمیتر
برحسب نوع کارکرد، ترانسمیتر را می توان به دو نوع الکترونیکی و همچنین پنوماتیک تقسیم کرد که در ادامه به شرح هر کدام از این گروه ها میپردازیم:
- ترانسمیترهای الکترونیکی
این نوع از ترانسمیترها را می توان با توجه به تعداد سیم مورد نیاز برای تامین توان ترانسمیتر، تقسیم بندی کرد. که بر اساس آن، ترانسمیتر به صورت ۲، ۳ و ۴ سیم وجود دارد. ترانسمیترالکترونیکی یا به صورت آنالوگ است و یا به صورت دیجیتالی.
- ترانسمیتر آنالوگ: این نوع که دارای ماهیتی الکترونیکی است؛ سیگنال الکتریکی را یا به صورت ولتاژ و یا به صورت جریان تولید می کند. اندازه ترانسمیتر آنالوگ در واقع اندازه گیری فیزیکی را نشان می دهد. متداول ترین سیگنال آنالوگ، جریان ۴ تا ۲۰ میلی آمپری است. که ۴ میلی آمپر کمترین دامنه و ۲۰ میلی آمپری بالاترین دامنه اندازه گیری است.
- ترانسمیتر دیجیتال: نوعی دیگر از ترانسمیتر الکترونیکی است که با دستگاه های مختلف به منظور تقویت ارتباط، با روش های مختلفی ترکیب می شود. بالا بردن قابلیت تشخیصی دستگاه و همچنین کنترل راحتر دستگاه و پردازش از ویژگی مهم نوع دیجیتال می باشد. سیگنال های دیجیتالی به عنوان ابزارهای هوشمند ساخته می شوند.
۲. ترانسمیتر پنوماتیک
این نوع ترانسمیتر، سیگنال مربوط به متغیر فرایند را تولید می کند. دامنه این سیگنال در کارخانه های صنعتی معمولا psig15-3 است؛ که محدوده ۳ مقدار دامنه پایین تر و ۱۵ نیز بالاترین مقدار دامنه می باشد. گرچه با روی کار آمدن ابزارهای الکترونیکی، فناوری سیگنال پنوماتیک طرفدار چندانی ندارد اما با این حال ترانسمیترهای پنوماتیک برای مکان هایی دور دست که جریان برق وجود ندارد بیشترین کارایی را دارند.
بسته به نوع کاربرد، ترانسمیترها به صورت زیر هستند:
- ترانسیمتر رطوبت
- ترانسمیتر سرعت
- ترانسمیتر فشار
- ترانسمیتر وزن
- ترانسمیتر دما
- ترانسمیتر جریان سیالات (فلو)
- ترانسمیتر ارتفاع مخازن (سطح)
مارک برتر ترانسمیتر
حال در این بخش از مقاله می خواهیم به شما عزیزان مارک برتر ترانسمیتر را معرفی کنیم. از بهترین و مهمترین مارک ترانسمیتر می توان اشاره ای به موارد زیر نمود:
- مارک ویکا
ویکا یکی از مارک های برتر ترانسمیتر در سطح دنیا می باشد. کمپانی ویکا که در کشور آلمان قرار دارد از قدمتی ۶۰ ساله برخوردار است و از معتبرترین و معروفترین شرکت های سازنده محصولات ابزار دقیق در دنیا به حساب می آید. این کمپانی در سال ۱۹۶۶ توانست رتبه اول ۱ جهانی را از نظر کیفیت به دست آورد. همچنین مارک ویلکا توانست برند اول تولید کننده گیج های دما و فشار در دنیا را به خود اختصاص بدهد. از مزیت این برند کیفیت بالای محصولات ارائه شده می باشد. طوری که در بدترین شرایط نیز قادراند که عملکردی بالا داشته باشند و رضایت کاربران خود را به بهترین شکل ممکن جلب نمایند.
۲. مارک هاگلر
از دیگر مارک برتر ترانسمیتر در جهان است که با ارائه تجهیزات با کیفیت توانسته سابقه ای درخشان کسب کند و مشتریان بی شماری را از جای جای دنیا به سمت خود بکشاند. کمپانی هاگلر در کشور آلمان قرار دارد. از ویژگی محصولات هاگلر استحکام بالا در برابر هزینه مناسب است از این رو خرید، برای کاربران از صرفه اقتصادی قابل قبولی برخوردار می باشد. ترانسمیترهای کمپانی هاگلر به دلیل این که از فولاد زنگ نزن ساخته شده اند از استحکام و دوام بالایی برخوردار هستند از این رو به طور ویژه برای اندازه گیری فشار گازها و مایعات مورد استفاده قرار می گیرند.
۳. مارک دات اکسل
کمپانی دات اکسل در سال ۱۹۹۲ کار ساخت انواع ترانسمیتر را به صورت اشتراکی با چندین شرکت آغاز نمود؛ اما خیلی زود با ارائه محصولات با کیفیت توانست توجه کاربران زیادی را به سمت خود جلب نماید. طوری که امروزه مارک دات اکسل به عنوان مارک برتر ترانسمیتر در دنیا شناخته شده است. علاوه بر ترانسمیتر این برند توانسته در سایر تجهیزات ابزار دقیق همچون مبدل دما، ایزولاتور الکتریکی، تکثیرکنندههای سیگنال، منابع تغذیه، شاخصها و اندازهگیرهای دیجیتال، تقویتکنندهی تریپ و … نیز موفق عمل کند.
۴. کمپانی دانفوس
دانفوس از کمپانی های بزرگ دنیا در زمینه ساخت انواع ابزار دقیق از جمله ترانسمیتر به حساب می آید. این کمپانی که در ایالات متحده آمریکا قرار دارد با تمرکز خاص بر روی تکنولوژی های روز توانسته محصولاتی با کیفیت به بازار ارائه بدهد.
۵. مارک ترافاگ
ترافاگ از دیگر برندهای معتبر ترانسمیتر در جهان می باشد که دفتر اصلی آن در کشور سوئیس قرار گرفته است. این کمپانی علاوه بر تولید ترانسمیتر با استفاده از دانش و فناوری روز توانسته سایر ابزارهای دقیق را با بهترین کیفیت روانه بازارهای جهانی از جمله ایران نماید.