ترانسمیتر, فشار سنج

موارد استفاده گیج روغنی و مزایای استفاده از آن

فشارسنج روغنی در چه مواردی استفاده می‌شود؟

چه نوع روغنی استفاده می‌شود؟

مزایای استفاده از آن چیست؟

مقدمه:

قبل از بیان هر نکته دیگری، لازم است اشاره کنیم که فشارسنج‌ها با نام دیگری نیز شناخته می‌شوند و آن نام، گیج فشار است. بنابراین، در هر بخشی از این مطلب، اگر به نام گیج فشار اشاره شد، لازم است بدانید که منظور از آن، همان فشار سنج می‌باشد. توجه داشته باشید که طی این مطلب، قصد داریم به معرفی و شرح یکی از انواع خاص فشار سنج‌ها بپردازیم. در واقع، خوب است بدانید که معیارهای مختلف و متنوعی برای مقایسه و دسته بندی فشارسنج‌ها وجود دارد، که یکی از اصلی ترین و مهم ترین این دسته بندی‌ها، تقسیم فشارسنج‌ها به فشارسنج‌های خشک و فشار سنج‌های روغنی می‌باشد.

شاید برای شما جالب باشید که بدانید، جرا و بر چه اسا و معیاری این تقسیم بندی‌ها انجام می‌شوند و تفاوت هر یک از این انواع در چیست؟ توجه داشته باشید که طی ادامه این مطلب، به شکلی جزئی و دقیق، تفاوت این دو نوع از گیج فشارها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با این حال، می‌توان گفت که عمده ترین و اصلی ترین تفاوت این دسته بندی‌ها، کاربردها و میزان دقت هر یک از آن‌ها در شرایط متفاوت می‌باشد. طی ادامه این مطلب، قصد داریم گیج فشار روغنی را به شکل جزئی مورد بررسی قرار دهیم، و به بررسی نوع روغنی که مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین، مزایای نیز بپردازیم. اگر شما نیز قصد دارید بیش از قبل درباره گیج فشارهای روغنی اطلاعات کسب نمایید، طی ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی فشار سنج روغنی:

باید بگوییم که یک دستگاه فشارسنج روغنی، تفاوت چندانی با یک دستگاه فشارسنج معمولی از نظر ظاهری ندارد. یعنی اگر بخواهیم دیدی سطحی به این وسیله داشته باشیم، فشارسنج روغنی درست مانند فشارسنج معمولی می‌باشد، با این تفاوت که فشارسنج روغنی، در محفظه نشان دهنده فشار خود، مملو از روغن است. کارکرد اصلی این روغن این است که میزان دقت اندازه گیری فشارسنج را بالاتر ببرد و رقمی دقیق تر و درست تر به دست آورد. اگر برایتان سوال پیش آمده است که چگونه وجود این روغن می‌تواند موجب بالاتر رفتن دقت اندازه گیری شود، باید برایتان شرح دهیم که وجود این روغن سبب می‌شود که موارد نظیر اصطکاک از بین بروند و همچنین، اجزای مختلف دستگاه بتوانند بهتر عمل کنند. به این شکل است که وجود این روغن، سبب بالاتر رفتن دقت و کیفیت نتیجه می‌گردد.

یکی دیگر از قابلیت‌های اصلی و مهمی که فشارسنج‌های روغنی دارند، بهره مندی از سیال گرانرو می‌باشد. این وسیله، روی عقربه‌های نمایشگر فشار قرار می‌گیرند و هدف از حضور آن‌ها در این قسمت، آن است که میزان لرزش و تکان‌های اشتباه عقربه را حین نشان دادن اندازه‌ها، به حداقل برسانند. این امر باعث می‌شود که در نهایت، ما نتیجه ای دقیق تر و درست تر دریافت کنیم.

تفاوت فشارسنج روغنی و فشارسنج خشک:

 و اما یکی از مهم ترین و اصلی ترین سوالات در باب فشارسنج‌ها، این است که تفاوت فشارسنج‌های روغنی با فشارسنج‌های معمولی در چیست و هر یک از آن‌ها در چه مواردی، کاربرد بهتر و قوی تری دارند. همان طور که پیش تر نیز گفتیم، یکی از بزرگترین تفاوت‌های این دو نوع از فشارسنج در نوع کاربرد آن‌هاست. در واقع، هر یک از این انواع، برای کاربردهای خاصی بهره هستند. به طور کلی خوب است بدانید که فشارسنج‌های روغنی از دقت بالاتری بهره مند هستند، بنابراین در هر شرایطی که نیاز به آماری دقیق تر وجود دارد، استفاده از فشارسنج‌های روغنی پیشنهاد می‌شود. در ضمن، لازم است اشاره کنیم که مهم ترین تفاوت این دو نوع از فشارسنج‌ها در روغن به کار رفته در فشارسنج‌های روغنی می‌باشد که سبب می‌شود دقت و ظرافت اندازه گیری این نوع از فشارسنج‌های بسیار بالاتر باشد. همچنین توجه داشته باشید که فشارسنج‌های خشک، از معایبی نظیر آسیب پذیرتر بودن برخوردار هستند. اما در مقایسه با فشارسنج‌های روغنی، از قیمت کمتر و مناسب تری بهره مند هستند.

مزایای فشارسنج روغنی:

۱. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این نوع از فشارسنج‌ها از مزیتی بسیار بزرگ و قابل توجه بهره مند هستند و آن این است که این فشارسنج‌ها از دقت بسیار بالاتری برخوردار می‌باشند. در واقع، بنا بر داشتن روغن در نمایشگر خود، بسیاری از لرزش‌ها و اشتباهات اندازه گیری از بین خواهند رفت و هم چنین وجود سیال گرانرو نیز در این محصول موجب می‌شود که عقربه‌ها در کمترین میزان ممکن خود دچار لرزش و اشتباه شوند. بنابراین، اصلی ترین مزیت این فشارسنج‌ها، دقت بالای آن‌ها می‌باشد.

۲. از دیگر مزیت‌های وجود روغن در این فشارسنج‌ها این است که روغن باعث می‌شود که اصطکاک بین اجزای مختلف این وسیله به کمترین میزان ممکن خود برسد و در نتیجه، مجددا با نتیجه ای بسیار دقیق تر و بهتر و بدون اشتباه مواجه شویم. به طور کلی، اصلی ترین هدف و معیار برای طراحی این فشارسنج، به حداقل رساندن خطای محاسباتی و بالاتر بردن دقت اندازه گیری بوده است.

۳. همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، فشارسنج‌های معمولی نسبت به سایر انواع فشارسنج‌ها آسیب پذیر تر هستند. به خصوص در برابر فشارسنج‌های روغنی. اما اکنون ممکن است این سوال برای شما به وجود آید که علت این امر چیست و چه چیزی باعث بالاتر بودن دوام فشارسنج‌های روغنی شده است. لازم است اشاره کنیم که وجود این روغن در سیستم فشارسنج‌ها، سبب می‌شود که اجزا در برابر رطوبت، ساییدگی، اصطکاک و ضربه بسیار مقاوم تر گردند و بسیار دیرتر دچار خرابی و آسیب دیدگی گردند. بنابراین، مزیت دیگر استفاده از فشارسنج‌های روغنی، بیشتر بودن دوام آن‌هاست.

روغن مورد استفاده در فشارسنج‌های روغنی:

خوب است بدانید که می‌توان در این فشارسنج‌ها چندین نوع روغن متفاوت را مورد استفاده قرار داد و نتیجه خوبی دریافت کرد. با این حال، یکی از رایج ترین و اصلی ترین روغن‌هایی که در این فشارسنج‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، روغن گلیسیرین است. این روغن، از مقاوت بسیار خوبی در برابر دما و حرارت بهره مند است و همین امر، آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در فشارسنج روغنی تبدیل می‌کند. خوب است بدانید که این روغن می‌‎تواند در دمای -۴ درجه سانتیگراد تا + ۱۴۰ درجه فارنهایت (-۲۰ درجه سانتیگراد و ۶۰+ درجه سانتیگراد) عملکردی بسیار خوب و کامل از خود به نمایش بگذارد.

توجه داشته باشید که در کنار گلیسیرین، در این فشارسنج‌ها از ماده‌های دیگر نیز استفاده می‌شود. من جمله می‌توانیم به سیلیکون اشاره کنیم که یکی از روغن‌هایی است که در برابر سرما و دما پایین بهترین مقاومت را از خود نشان می‌دهد. فشارسنج‌های روغنی ای که حاوی سیلیکون هستند، در دسته فشارسنج‌هایی قرار دارند که بیشترین کاربرد را برای تغییرات دمایی شدید دارند. بدیهی هست که این نوع از فشارسنج‌ها برای استفاده در دماهای کم و پایین نیز در لیست بهترین‌ها قرار گرفته اند.

هالوکربن نیز از دیگر روغن‌هایی است که در این فشارسنج‌ها به کار می‌رود. جالب است بدانید که این مادهف نسبت به گلیسیرین از نظر دما، تفاوتی ندارد. با این حال، در برابر عوامل اکسید کننده بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد. از جمله عوامل اکسید کننده می‌توانیم به کلر، اکسیژن و پراکسید کربن اشاره کنیم.

کلام آخر:

فشارسنج‌ها، یکی از پر کاربرد ترین تجهیزاتی هستند که برای اندازه گیری فشار به کار برده می‌شوند. این تجهیزات، از انواع و دسته بندی‌های بسیار مختلف و متنوع بهره مند هستند که هر یک از این دسته بندی‌ها بر اساس معیارهای خاصی ایجاد شده اند. یکی از اصلی ترین دسته‌ بندی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، تقسیم انواع فشارسنج‌ها به دو دسته فشارسنج‌های خشک و فشارسنج‌های روغنی می‌باشد. طی این مطلب، به معرفی نوع روغنی این فشارسنج‌ها پرداختیم و عمده تفاوت آن‌ها را با نوع خشک مورد بررسی قرار دادیم.

به طور کلی، فشارسنج‌های روغنی شباهت بسیار زیادی به فشارسنج‌های معمولی یا همان خشک دارند و تنها تفاوتی که بین این دو وجود دارد، وجود روغن در انوا روغنی می‌باشد. اما لازم است اشاره کنیم که این روغنف تفاوت بسیار بزرگی را از نظر عملکرد و قیمت بین این دو به وجود آورده است. برای مثال، فشارسنج‌های روغنی، بسیار دقیق تر هستند و خطای اندازه گیری بسیار کمتری دارند. این فشارسنج‌ها به دلیل وجود روغن، در برابر ضربه و یا سایش نیز مقاومت بسیار بهتری دارند و همین امر موجب می‌شود که این فشارسنج‌ها دوام بسیار بیشتری داشته باشند. با این حال، همین امر نیزسبب می‌شود که این فشارسنج‌ها نسبت به انواع خشک، از قیمت بالاتری بهره مند باشند. در آخر نیز به بررسی مزیت‌های استفاده از این فشارسنج پرداختیم و هم چنین روغن مرود استفاده در این نوع از فشارسنج‌ها را نیز مورد بررسی قرار دادیم. به طور کلی، اگر شما به نتیاج و اندازه گیری‌های دقیق تر و بدون خطا احتیاج دارید و یا در محل‌هایی قصد دارید از این وسیله استفاده کنید که دما بسیار پایین است یا اختلاف دمای زیادی دارد، این نوع از فشارسنج‌ها بهترین گزینه برای شما می‌باشند.

0 Shares

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.